معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ایلام از ایجاد مرکز ماده ۱۶ در مرکز استان برای ساماندهی و بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر خبر داد و گفت: عامل ۸۹ درصد سرقتها در استان معتادین متجاهر هستند.
اسماعیل قمری روز چهارشنبه در نشست با رسانههای دیداری و شنیداری استان اظهار داشت: با استناد به آمارهای سالهای گذشته، ایلام در حوزه آسیبهای اجتماعی خودکشی، طلاق و اعتیاد وضعیت خوبی ندارد و میتوان گفت این سه موضوع در راس هرم ۱۰ آسیب برتر استان قرار دارند که باعث شده مجموعه پیشگیری استان بر این سه موضوع بیشتر توجه کند.
وی با بیان اینکه در بسیاری از مواقع فرد قصد انجام بزه را ندارد، اما به علت عدم آگاهی از موارد حقوقی بستری را فراهم می کند که خود را درگیر موارد قضایی و حتی کیفری میکند، افزود: سال گذشته متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مردم از موارد حقوقی و قضایی در برخی از جرایم مانند توهین علیه شخصیتهای معنوی و کلاهبرداری سنتی و الکترونیکی وضعیت مناسبی نداشتیم، اما برای برطرف کردن این مشکل و همچنین اطلاع شهروندان از موارد حقوقی رسانهها میتوانند بسیار کمک کننده باشند که تاکنون از این ظرفیت به صورت درست استفاده نشده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ایلام با اشاره به اینکه امسال ۱۴ برنامه برای کاهش برخی از جرایم تدوین شده است، اضافه کرد: هدف کلی مجموعه تدابیر برنامههایی است که بتواند باعث کاهش ورودی پروندههای قضایی باشد و برای رسیدن به این هدف نیاز است از توان و قدرت رسانهها برای آگاهی دادن به جامعه بیشتر بهره برد.
قمری با ابراز تاسف از اینکه ۸۹ درصد از سرقتهای خودرو در ایلام توسط معتادان متجاهر انجام میگیرد، خاطرنشان ساخت: فرودین سال گذشته ۵۹۶ فقره سرقت خودرو یا محتویات داخل خودرو داشتیم که متاسفانه در بازه مشابه سال جدید این آمار به ۷۸۰ مورد رسیده است که جای تاسف دارد و به همین خاطر افتتاح مرکز ماده ۱۶ در ایلام ضروری است.
وی با اشاره به اینکه در مرکز ماده ۱۶ معتادان جمع آوری میشود و با این اقدام میتوان شاهد کاهش شدید آمار سرقت باشیم، بیان داشت: با افتتاح مرکز ماده ۱۶ در ایلام نه تنها میتوان از بروز سرقت خودروها جلوگیری کرد، بلکه این افراد با قرار گرفتن در بستر آموزشهای مختلف دوباره به اجتماع بازگردانده خواهند شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام با اشاره به اینکه در خصوص سرقت تنها اموال مطرح نیست و بعد روانی آن می تواند بسیار بدتر باشد، ادامه داد: برای افتتاح این مرکز در ایلام تنها به جلسات و نامهنگاری اکتفا نکردیم و استانداری و مجموعههای اجتماعی مانند بهزیستی و دیگر نهادها را با تبیین موضوع مجاب کردهایم که بستر این اقدام را فراهم کنند.
قمری راه اندازی سامانه پنجره واحد زمین را یکی دیگر از مطالبات مردم در حوزه معاملات زمین دانست و تصریح کرد: این مهم با تلاش مجموعه در طول سال گذشته انجام گرفت و اکنون کمتر شاهد کلاهبرداری یا زمین خواری در سطح استان هستیم؛ چرا که با این سامانه فرد میتواند با استعلام از وضعیت ملک مطلع شود و نیازی به حضور و مراجعه به ادارات مختلف نیست.
وی فراهم کردن بستر حضور افرادی با عنوان کارشناس حقوقی که بتوانند به خریداران در بنگاههای ماشین و املاک آگاهی دهند را از دیگر اقدامات مهم معاونت دانست و یادآور شد: به علت وجود برخی از اصطلاحات حقوقی و عدم فهم بسیاری از شهروندان از معنای آنها که بعضا باعث مشکلات اقتصادی میشدند، این تصمیم اجرا شد و در آینده نزدیک حضور این افراد ضروری میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام در پایان ضمن انتقاد از عملکرد برخی از سازمان های مردم نهاد که فعالیت آنها همراستا با فعالیت سیستم قضا است، تاکید کرد: باید فضای کار را برای این سازمانها فراهم کنیم، باید سازمانهای مردم نهاد به موضوعاتی چون کودک آزاری و دیگر مسایل اجتماعی ورود کنند و به عبارتی همگام با ما در جهت کاهش برخی از آسیبهای اجتماعی کمک کنند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0