روح اله نوریان افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون و از این تعداد پروژه، 16 عنوان جهت استعلام به معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری ارسال و تاکنون تأییدیه 3 پروژه اخذ شده است.

وی اظهار داشت: این سه پروژه شامل فرمولاسیون و ساخت پوشش‌های پایه آلی مقاوم در برابر سرویس ترش جهت جلوگیری از ترک‌خوردگی هیدروژنی فولاد کربنی، غشای نیتروژن ساز و ساخت ماسک فرار برای استفاده در پالایشگاه‌های با خوراک گاز ترش هستند که با اجرای این پروژه‌ها برخی از نیازهای فناورانه شرکت برطرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام تصریح کرد: بومی‌سازی محصول از طریق مصوبه تولید بار اول، عدم تأمین کالا از تولیدکننده اصلی خارجی، تولید محصول باصرفه جویی ارزی، کاهش هزینه‌های تولید، ارتقا توانمندی طراحی، ساخت یا فرمولاسیون و انتقال دانش و فناوری از اهداف اجرای این پروژه‌ها هستند.

نوریان به اجرای پروژه ساخت غشای نیتروژن ساز اشاره و تأکید کرد: سنتز غشا از فناوری‌های با دانش فنی بالا بوده که تاکنون غشای نیتروژن ساز در داخل کشور بومی‌سازی نشده و برای رسیدن به دانش فنی و ساخت غشای نیتروژن ساز به دلیل عمر بالا و نداشتن قطعات متحرک می‌تواند از اولویت‌های صنایع کشور قلمداد شود.

وی با بیان اینکه ترک‌خوردگی هیدروژنی در ورق‌های فولاد کربنی دیواره تجهیزات فرایندی سرویس ترش، ازجمله مشکلاتی است که می‌تواند قابلیت سرویس‌دهی تجهیزات پالایشگاه‌های گازی را با مشکل جدی مواجه کند، اظهار داشت: روش‌های مختلفی برای جداسازی فولاد کربنی از محیط ترش به کمک لایه‌های فلزی مقاوم وجود دارد که با ممانعت از خوردگی فولاد کربنی توسط سولفید هیدروژن از تشکیل هیدروژن نوزاد و نفوذ آن به داخل فولاد و در نتیجه از بروز خوردگی جلوگیری می‌کنند.

مدیر عامل شرکت پالایش گاز ایلام ادامه داد: پوشش‌های پایه آلی، به جهت سهولت و هزینه کمتر اجرا در تعمیرات اساسی، می‌توانند رشد ترک را در ورق تجهیزات در حال سرویس‌دهی متوقف کند و یا از سرعت آن بکاهند.

برچسب ها :ناموجود