دکتر حسن بهرام‌نیا روز چهارشنبه ۲۴ مردادماه در جریان بازدید از تونل کبیرکوه (مسیر آبدانان- دره‌شهر) اظهار داشت: این تونل با توجه به کاهش میزان مسافت بین شهرهای آبدانان و دره‌شهر و قرار گرفتن در مسیر تردد زوار نقش مهمی در تسهیل تردد زوار دارد.

وی با بیان این‌که این پروژه بزرگ در دولت سیزدهم بیش از ۵۰ درصد پیشرفت داشته است، یادآور شد: در راستای فراهم کردن شرایط لازم برای استفاده از این تونل، نواقص آن در اسرع وقت برطرف می‌شود.

دکتر بهرام‌نیا با بیان این‌که تکمیل کل پروژه ۲۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد، ابراز داشت: نقش دولت سیزدهم و شهید آیت‌الله رئیسی در گشایش اعتبارات ویژه تونل کبیرکوه (بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال) و تکمیل آن برای استفاده مردم شهرستان‌های آبدانان و دره‌شهر و سایر نقاط کشور بسیار ارزنده است.

استاندار ایلام با بیان این‌که تمام خدمات ارائه شده به مردم هدیه نظام جمهوری اسلامی ایران و حاصل فداکاری شهداست، گفت: ابرپروژه تونل کبیرکوه جزو آرزوهای دیرینه و مطالبه به حق مردم شهرستان‌های آبدانان و دره شهر و هدیه شیرین نظام مقدس جمهوری اسلامی به مردم استان به خصوص حوزه جنوب این استان است.

وی با تاکید بر این‌که مراسم بزرگ اربعین امام حسین(ع) دارای برکات مادی و معنوی برای مردم شریف استان ایلام است، ابراز کرد: مردم استان ایلام برای استقبال و تسهیل در تردد زوار اربعین سنگ تمام گذاشته‌اند.

دکتر بهرام‌نیا در پایان با اشاره به لزوم رعایت اصول ایمنی در تردد از این تونل تا زمان تکمیل نهایی آن، خاطرنشان کرد: تردد موتورسیکلت، دوچرخه و نیز پیاده‌روی در این تونل ممنوع است.

عملیات حفاری بدنه اصلی تونل کبیرکوه از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ حدود سه هزار میلیارد ریال برای عملیات اجرایی این تونل هزینه شده است.

در دولت سیزدهم بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل این تونل به طول ۶ هزار و ۳۰۰ متر(تونل اصلی چهار هزار و ۸۰۰ متر و هشت تونل فرعی در مجموع به طول ۱۵۰۰ متر) هزینه شده است.

عملیات اجرای روشنایی این تونل با اعتبار ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در حال اجراست.

این تونل از مطالبات مهم مردم استان به ویژه دو شهرستان آبدانان و دره‌شهر است.

تونل کبیرکوه در مجموع ٧١٠٠ متر بوده که شامل یک تونل بزرگ به طول ۴۷۶۳ متر و ۶ تونل کوچک به طول ٢٣٣٧ متر و همچنین دو عدد تونل انحرافی جهت کنترل و تخلیه آب‌ها یکی به طول ۱۳۰ متر و دیگری به طول ۱۸۹ متر می‌باشد.

این تونل با احتساب جاده‌های دسترسی ۲ طرف (آبدانان و دره شهر) دارای ۱۷.۲ کیلومتر طول است که بهره‌برداری آن موجب روان‌سازی بار ترافیکی مسیر ترانزیتی غرب و شمال غرب به جنوب کشور، زمینه رونق اقتصادی و توسعه پایدار استان ایلام را نیز مهیا می‌کند.

تونل کبیرکوه دارای پارکینگ‌های مورد نیاز، اماکن اضطراری، طرح تهویه هوا و روشنایی آن براساس استانداردهای فنی و جهانی است.

همچنین در مجموع ۹ رشته تونل و گالری (تونل مصنوعی) به طول بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ متر در این مسیر احداث شده است.

احداث این تونل شهرهای جنوب ایلام را ۷۰ کیلومتر به مرکز استان و کشور نزدیک‌تر و باعث حذف ۳۰۰ پیچ خطرناک و ۲۰ کیلومتر گردنه سخت‌گذر کبیرکوه می‌شود.

#قرارگاه_رسانه_ای_اربعین
#اداره_کل_فرهنگ_و_ارشاد_اسلامی
#ایلام_پایتخت_خادمان_اربعین

برچسب ها :ناموجود