پس از ۱۵ سال وقفه، سد چناره در شهرستان چرداول به زودی مجوز زیست‌محیطی می‌گیرد؛ نماینده مردم ایلام در مجلس اعلام کرد که این مجوز حداکثر تا یک ماه دیگر صادر می‌شود و اجرای طرح با هدف تأمین ۱۰ میلیون مترمکعب آب شرب و بخشی از نیاز آبی کشاورزی از سر گرفته خواهد شد.

فریدون همتی روز دوشنبه در جریان دیدار با معاون سازمان محیط زیست به منظور پیگیری صدور مجوز زیست‌محیطی سد چناره در شهرستان چرداول از توابع استان ایلام، اظهار کرد: این طرح که مطالعات آن از سال ۱۳۸۹ آغاز شده، در طول سال‌های گذشته با فراز و نشیب‌های متعددی مواجه بوده و به دلیل نبود پیگیری مؤثر، موفق به دریافت مجوز زیست‌محیطی و در نتیجه مجوز ماده ۲۳ نشده است.

وی افزود: همین مسئله باعث شد کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، طی دو سال گذشته اجرای پروژه را متوقف کند.

نماینده مردم حوزه شمالی استان ایلام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییرات اعتباری این طرح گفت: اعتبارات سد چناره که پیش‌تر از ۹۰ میلیارد تومان به ۵۰ میلیارد تومان کاهش یافته بود، با تلاش‌های سال گذشته به ۱۸۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

همتی ادامه داد: به دلیل کوتاهی‌های گذشته و همچنین تورم، برآورد اولیه هزینه اجرای پروژه که ۴۰۰ میلیارد تومان بود، اکنون در سال ۱۴۰۴ به بیش از چهار هزار میلیارد تومان رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آتی حتی به بیش از هشت هزار میلیارد تومان نیز افزایش یابد.

به گفته وی، اهداف ساخت این سد شامل تأمین ۱۰ میلیون مترمکعب آب شرب (هفت میلیون مترمکعب برای شهر ایلام و سه میلیون مترمکعب برای شهرستان‌های چرداول و سیروان) و تأمین بخشی از حقابه کشاورزی منطقه است.

وی افزود: با انتقال آب شرب شهر ایلام از سامانه گرمسیری، می‌توان هفت میلیون مترمکعب سهمیه آب شرب ایلام را به شهرستان چرداول اختصاص داد.

همتی در پایان خاطرنشان کرد: براساس توافق انجام شده با سازمان حفاظت محیط زیست، حداکثر ظرف یک ماه آینده مجوز زیست‌محیطی سد چناره صادر خواهد شد تا پروژه پس از سال‌ها بلاتکلیفی وارد مرحله اجرایی شود.

برچسب ها :ناموجود