هر مسئولی در ابتدای مسئولیتش، خودش را ملزم به حفظ بیت المال می داند و با قدرت عنوان می دارد که مدافع بیت المال خواهد بود، در اینجا بحث رانت و اختلاس و فسادهای اقتصادی را که قبلاً به آنها اشاره شد نمی‌خواهیم مطرح کنیم.

می خواهیم بگوییم که دست درازی به بیت المال فقط شامل این موارد نمی شود و موارد زیادی را در بر می گیرد که متاسفانه بین برخی مسئولین و ادارات مختلف اصلاً رعایت نمی‌شود و به چشم دست درازی به بیت المال به آن نگاه نمی کنند!

هر چیزی که در محل کار باشد و مورد استفاده قرار بگیرد جزو بیت المال است و استفاده شخصی از آنها حرام است.

مسئول و کارمند و مدیری که از تلفن محل کارش برای گفتگوهای غیرکاری استفاده می کند از بیت المال استفاده حرام کرده است.

کسی که از پرینتر و برگه های آچار اداره در جهت شخصی و غیر اداری استفاده کند، از بیت المال خورده است.

کسانی که به‌ صورت‌ گروهی و فردی از ماشین اداره ای استفاده و به گشت و گذار و کوه گردی می روند مال بیت المال را برده اند.

کسانی که بعضی وقتها اموالی از جمله کار شده و کهنه و یا مواد غذایی را به بهانه اضافی بودن به خانه خود می آورند مال دولت را آورده اند، اگر اضافیست به نیازمندان بدهید.

مدیران و کارمندانی که از وایفای اداره برای گشت و گذار در فضای مجازی ساعتها استفاده می کنند مال بیت المال را می خورند.

کسانی که در سفرهای زیارتی و سیاحتی که در ادارات برای افراد در نظر گرفته می‌شوند چنانچه فقط یکبار برای آنها سهمیه داده باشند اما چندین بار به این سفرها بروند نه تنها با پول بیت المال رفته اند که حق دیگری را هم نادیده گرفته اند و باید پاسخگو باشند، وقتی می گویند فقط برای دو نفر سهمیه است اما سه نفر بروند با پول بیت المال رفته اند.

آری بیت المال بسیاری از این موارد ریزی است که برخی ها نه تنها به اسم بیت المال به آنها نگاه نمی کنند که انگار دارند ارث پدرشان را می خورند!

وقتی از اول جلو این اقدامات ریز گرفته نشود همین افراد در جایگاهها و فرصت‌های ویژه تر تبدیل می‌شوند به مفسد اقتصادی و اختلاسگر و رانتی که متاسفانه بارها شاهد آن بوده ایم.

حالا مسئولین و مدیران و کارمندان ادارات خودشان را بسنجند؛ انشاالله که همگی از این اقدامات مبرا باشند!

✍️فرشته سنجیده

برچسب ها :ناموجود